woensdag 3 april 2013

Prinsessentaart

Wat is er nou leuker dan een prinsessentaart krijgen voor je verjaardag? Zeker als je vijf en zes jaar wordt!!! En dus kregen de dames een mooie prinsessentaart voor hun verjaardagsfeestje. Yasmine wilde graag een chocolade taart, dus ook dat werd geregeld. De prinsessentaart bestaat uit een boltaartje van chocoladebiscuit, gevuld met stukjes witte chocolade, mmmm!

Het maken van een boltaartje ziet er moeilijker uit dan het is. Ik wilde altijd graag zo'n cursus volgen om een boltaartje te maken, maar dat is er eigenlijk nooit van gekomen. Ik heb gewoon wat rondgekeken op het internet, en ben toen aan de slag gegaan. Voor wie ook graag een gevulde en versierde (bol)taart wil maken, het NTR heeft hele handige filmpjes gemaakt, waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. Daarnaast staan er ook de ingrediënten en de precieze hoeveelheden vermeld.

Prinsessentaart voorkant







































Het marsepein heb ik bij de taart winkel in Den Bosch gekocht. Bij de Xenos, Action en diverse supermarkten hebben ze tegenwoordig ook marsepein en fondant. Daar kun je ook prima mee aan de slag, maar ik persoonlijk vind de spullen van de taartwinkel fijner om mee te werken. Zo heb ik ooit eens marsepein van de Xenos gehad, heb het marsepein eindeloos zitten uitrollen, maar het scheurde telkens weer, grrrrr!! Ik word er nog akelig van als ik er aan denk. De spullen van de taartwinkel kosten misschien wel wat meer, maar dan heb je ook wat! Daarbij vind ik het fijner om één grote blok witte marsepein te kopen, en dan stukjes te kleuren met kleurstof. Als je met meerdere kleurtjes werkt, moet je anders meteen zoveel aanschaffen, zonde! Want marsepein is meestal niet heel erg lang houdbaar... Niet dat wij ooit marsepein weg moeten gooien hoor. Als ik niet oplet, is de marsepein zelfs al op voordat ie op de taart zit! Met dank aan mijn lieve vriend Michiel... Al zit er wel één voordeel aan zijn drang naar marsepein; als ik klaar ben met het versieren van de taart (en de boel altijd vreselijk is ontploft en alles onder de poedersuiker zit), is er altijd iemand die staat te popelen om alles op te ruimen (en de restjes op te snoepen!).


Prinsessentaart achterkant


Geen opmerkingen:

Een reactie posten