dinsdag 2 april 2013

Donutknot met vlecht

Sinds kort heb ik een 'donut' gekocht, om een mooie, nette knot bij mezelf te kunnen maken. Toen Roxanne, snoeper 1e klas, hoorde van deze knot, was ze meteen enthousiast en moest ze natuurlijk ook zo'n knot hebben! Waarschijnlijk alleen al omdat zij deze 'smakelijke' knot associeerde met de zoete, roze lekkernij die ze wel eens gegeten heeft...

Een donut knot maak je met een speciale donut voor in je haar. Ik heb de mijne bij de H&M gehaald, maar ze zijn op verschillende plekken te koop. Voor Roxanne heb ik nog geen donut aangeschaft, daarom een creatieve oplossing: een sok! Als je een sok kapot knipt bij de tenen, en deze vervolgens oprolt, heb je ook een soort donut. Nu zijn de sokken van de meiden niet helemaal geschikt hiervoor; te dun om een flinke, volle knot te maken. En daarbij ook een beetje zonde om hun mooie sokken te verknippen. Gelukkig hebben we hier iemand die een grote verzameling kapotte sokken heeft.... En dus loopt Roxanne nu rond met de sok van papa op haar hoofd! ;-)

Voor dit kapsel heb je nodig:
- Haardonut
- Elastiekje om je haar mee vast te maken
- Schuifspeldjes
- Leuke speldjes, strikjes, bloemetjes om de donutknot mee te versieren.

Haardonut H&M €2,95
Schuifspeldjes H&M €2,95














Stap 1: Maak een invlecht 'op z'n kop'. Roxanne heeft hiervoor op de bank gelegen, met haar hoofd naar beneden, zodat ik het makkelijk kon invlechten.
Stap 2: Als je ongeveer halverwege het hoofd bent, kun je de vlecht inclusief alle haren op het hoofd op een elastiekje doen.
Stap 3: Vervolgens ga je de staart om de haardonut (of sok) draaien, door de haardonut bovenaan de staart te houden en het haar eromheen te draaien. Je kunt de haardonut ook om de staart doen en op het hoofd leggen, en vervolgens het haar om de donut vouwen. Wat je zelf het makkelijkst vindt! Zorg wel dat de haardonut helemaal bedekt is met haar. Wanneer je een haardonut in dezelfde kleur hebt, is het niet zo erg als er een heel klein stukje zichtbaar is. Maar bij een gele sok om je haar wordt het al wat gekker als je dit er door heen ziet!
Stap 4: Zet alles vast met schuifspeldjes, zodat het goed blijft zitten. Doe er eventueel ook nog wat haarlak op.
Stap 5: Maak het helemaal af met een schattig strikje of een bloemetje, en klaar is je donut knot!

De donut knot met invlecht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten